11:37 Alan Dunn házi virágmassza |
Hozzávalók:
2 kávéskanál zselatin 5 kávéskanál víz 50 dkg porcukor 3 kk CMC por 2 kk glükóz 3 kk zsíradék 1 tojás fehérje
Elkészítés: A zselatint a vízbe áztatjuk, és hagyjuk megdagadni. A porcukrot a CMC vagy Tragant porral összekeverjük. A zselatinos vizet gőz felett simára olvasztjuk. 2 kávéskanál folyékony glükózt és 3 kávéskanál zsiradékot (vaj, vagy kókuszzsír) teszünk bele és tovább melegítjük folyékony állapotúra. Ezt a zselatinos lét még langyosan a porcukor közepébe öntjük,majd mixerrel vagy robotgéppel 1 tojásfehérjét hozzá adva addig verjük lassú fokozaton, amíg nyúlóssá össze nem áll. Ekkor lehet a maradék porcukrot is hozzágyúrni, addig amíg rugalmas masszát nem kapunk. Légmentesen csomagolva 2 óra múlva akár használható is. Gél ételfestékkel jól színezhető. Hűtőben akár 3 hónapig is eláll. |
|
Összes hozzászólás: 0 | |