Főoldal » 2014 » Augusztus » 27 » Alan Dunn házi virágmassza
11:37
Alan Dunn házi virágmassza

 

Hozzávalók:

 

2 kávéskanál zselatin 

5 kávéskanál víz

50 dkg porcukor

3 kk CMC por

2 kk glükóz

3 kk zsíradék

1 tojás fehérje

 

Elkészítés: A zselatint a vízbe áztatjuk, és hagyjuk megdagadni. A porcukrot a CMC vagy Tragant porral összekeverjük. A zselatinos vizet gőz felett simára olvasztjuk. 2 kávéskanál folyékony glükózt és 3 kávéskanál zsiradékot (vaj, vagy kókuszzsír) teszünk bele és tovább melegítjük folyékony állapotúra.

Ezt a zselatinos lét még langyosan a porcukor közepébe öntjük,majd mixerrel vagy robotgéppel 1 tojásfehérjét hozzá adva addig verjük lassú fokozaton, amíg nyúlóssá össze nem áll. Ekkor lehet a maradék porcukrot is hozzágyúrni, addig amíg rugalmas masszát nem kapunk. Légmentesen csomagolva 2 óra múlva akár használható is. Gél ételfestékkel jól színezhető. Hűtőben akár 3 hónapig is eláll.

 
Kategória: Burkolóanyagok, virágmasszák | Megtekintések száma: 1372 | Hozzáadta:: Babák | Címkék (kulcsszavak): tortadekoráció, tortadekorációs massza, torta burkolása, tragant massza, alan dunn házi virágmassza, virágmassza, cmc por, házi virágmassza, alan dunn | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Útvesztő