Hozzávalók:

 

500 ml habtejszín

1 csomag főzés nélküli étcsokoládés pudingpor 

1 tábla étcsokoládé vagy tortabevonó

 

Elkészítés: A hidegre behűtött tejszínt elkezdjük felverni a robotgéppel, majd ha félig felvertük hozzáadjuk a pudingport. Hamar finom masszát kapunk, majd a gőz felett megolvasztott étcsokoládét hozzá keverjük. Azonnal tölthető a tortába és nagyon ízletes krémünk lesz. 

Kategória: Tortakrémek | Megtekintések száma: 725 | Hozzáadta:: Babák | Dátum: 2014.Aug.29 | Hozzászólások (0)

 

 

Hozzávalók:

 

2 db 28 cm-es piskóta tészta

A piskótához ( 6 tojás, 24 dkg liszt, 24 dkg cukor, csipet só)

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

 

Elkészítés: Elkészítjük a piskótát, külön külön kisütjük a tortalapokat a receptek között megtaláljátok a piskóta receptek egyikét. Cukorszirupot főzünk. (receptet találtok a honlapon). Elfelezzük, egyik felébe sárga, másikba piros ételfestéket és rumaromát teszünk. Az egyik piskótánkat félbe vágjuk, a másikat pedig félbe és felcsíkozzuk ... Tovább »

Kategória: Gyerektorták | Megtekintések száma: 491 | Hozzáadta:: Babák | Dátum: 2014.Aug.28 | Hozzászólások (0)

 

Hozzávalók:

3 dl üdítő, vagy friss gyümölcs leve

25 dkg méz

5 dkg zselatin

 

Elkészítése: Az üdítőben a zselatint megdagasztjuk, majd vízgőz felett folyékony halmazállapotúra olvasszuk. Forralni nem szabad. Hozzáadjuk a mézet is. Jégkocka tartó formákba öntjük, hűtőbe tesszük és 3 óra múlva már akár fogyasztható is a házi gumicukrunk.

Kategória: Burkolóanyagok, virágmasszák | Megtekintések száma: 2102 | Dátum: 2014.Aug.28 | Hozzászólások (0)

 

Hozzávalók:

 

2 kávéskanál zselatin 

5 kávéskanál víz

50 dkg porcukor

... Tovább »

Kategória: Burkolóanyagok, virágmasszák | Megtekintések száma: 1371 | Hozzáadta:: Babák | Dátum: 2014.Aug.27 | Hozzászólások (0)

 

Hozzávalók:

7 tojás

6 tojás súlyának megfelelő liszt

7 tojás súlyának megfelelő cukor

1 kiskanál sütőpor

 

Elkészítés: A tojásokat a cukorral 10 percig habosra keverjük, majd a lisztet apránként beleforgatjuk. Tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk - de nem muszáj. 40 -45 percig közepes hőfokon sütjük. Állaga rugalmas, igazán magasra növő piskóta lesz. 

 

Kategória: Piskóták | Megtekintések száma: 967 | Hozzáadta:: Babák | Dátum: 2014.Aug.26 | Hozzászólások (0)

1 2 »