Hozzávalók:
500 ml habtejszín 1 csomag főzés nélküli étcsokoládés pudingpor 1 tábla étcsokoládé vagy tortabevonó
Elkészítés: A hidegre behűtött tejszínt elkezdjük felverni a robotgéppel, majd ha félig felvertük hozzáadjuk a pudingport. Hamar finom masszát kapunk, majd a gőz felett megolvasztott étcsokoládét hozzá keverjük. Azonnal tölthető a tortába és nagyon ízletes krémünk lesz. |
Hozzávalók:
2 db 28 cm-es piskóta tészta A piskótához ( 6 tojás, 24 dkg liszt, 24 dkg cukor, csipet só) 15 dkg vaj 15 dkg porcukor
Elkészítés: Elkészítjük a piskótát, külön külön kisütjük a tortalapokat a receptek között megtaláljátok a piskóta receptek egyikét. Cukorszirupot főzünk. (receptet találtok a honlapon). Elfelezzük, egyik felébe sárga, másikba piros ételfestéket és rumaromát teszünk. Az egyik piskótánkat félbe vágjuk, a másikat pedig félbe és felcsíkozzuk ... Tovább » |
Hozzávalók: 3 dl üdítő, vagy friss gyümölcs leve 25 dkg méz 5 dkg zselatin
Elkészítése: Az üdítőben a zselatint megdagasztjuk, majd vízgőz felett folyékony halmazállapotúra olvasszuk. Forralni nem szabad. Hozzáadjuk a mézet is. Jégkocka tartó formákba öntjük, hűtőbe tesszük és 3 óra múlva már akár fogyasztható is a házi gumicukrunk.
Kategória: Burkolóanyagok, virágmasszák |
Megtekintések száma: 2102 |
Dátum: 2014.Aug.28
| Hozzászólások (0)
|
Kategória: Burkolóanyagok, virágmasszák |
Megtekintések száma: 1371 |
|
Dátum: 2014.Aug.27
| Hozzászólások (0)
|
Hozzávalók: 7 tojás 6 tojás súlyának megfelelő liszt 7 tojás súlyának megfelelő cukor 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés: A tojásokat a cukorral 10 percig habosra keverjük, majd a lisztet apránként beleforgatjuk. Tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk - de nem muszáj. 40 -45 percig közepes hőfokon sütjük. Állaga rugalmas, igazán magasra növő piskóta lesz.
|