Főoldal » 2014 » Augusztus » 28 » Micimackós puncs torta
14:11
Micimackós puncs torta

 

 

Hozzávalók:

 

2 db 28 cm-es piskóta tészta

A piskótához ( 6 tojás, 24 dkg liszt, 24 dkg cukor, csipet só)

15 dkg vaj

15 dkg porcukor

 

Elkészítés: Elkészítjük a piskótát, külön külön kisütjük a tortalapokat a receptek között megtaláljátok a piskóta receptek egyikét. Cukorszirupot főzünk. (receptet találtok a honlapon). Elfelezzük, egyik felébe sárga, másikba piros ételfestéket és rumaromát teszünk. Az egyik piskótánkat félbe vágjuk, a másikat pedig félbe és felcsíkozzuk. A csíkozott piskótalapokat belemártjuk a cukorszirupokba és egy ilyet egy olyat felváltva a teli piskótánkra rétegezünk, úgy, hogy közben előmelegített baracklekvárral is meglocsoljuk. Az így rétegezett lapok tetejére helyezzük a teli piskóta lapunk másik felét. Lesúlyozzuk és egy estére hűtőbe tesszük, hogy a formája megmaradjon. ( Ha nem túl magasra sikeredett a tortánk, akkor akár pár óra elteltével is készíthetjük tovább). Bevontam a külsejét porcukorral kikevert vajkrémmel, amit felhabosítottam, majd hűtőben dermesztettem. Másnap fondant segítségével díszítettem. 

 

Kategória: Gyerektorták | Megtekintések száma: 562 | Hozzáadta:: Babák | Címkék (kulcsszavak): fondant torta, gyerektorta, Torta, gyerektorták, micimackó, micimackó torta | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Útvesztő