14:11 Micimackós puncs torta |
Hozzávalók:
2 db 28 cm-es piskóta tészta A piskótához ( 6 tojás, 24 dkg liszt, 24 dkg cukor, csipet só) 15 dkg vaj 15 dkg porcukor
Elkészítés: Elkészítjük a piskótát, külön külön kisütjük a tortalapokat a receptek között megtaláljátok a piskóta receptek egyikét. Cukorszirupot főzünk. (receptet találtok a honlapon). Elfelezzük, egyik felébe sárga, másikba piros ételfestéket és rumaromát teszünk. Az egyik piskótánkat félbe vágjuk, a másikat pedig félbe és felcsíkozzuk. A csíkozott piskótalapokat belemártjuk a cukorszirupokba és egy ilyet egy olyat felváltva a teli piskótánkra rétegezünk, úgy, hogy közben előmelegített baracklekvárral is meglocsoljuk. Az így rétegezett lapok tetejére helyezzük a teli piskóta lapunk másik felét. Lesúlyozzuk és egy estére hűtőbe tesszük, hogy a formája megmaradjon. ( Ha nem túl magasra sikeredett a tortánk, akkor akár pár óra elteltével is készíthetjük tovább). Bevontam a külsejét porcukorral kikevert vajkrémmel, amit felhabosítottam, majd hűtőben dermesztettem. Másnap fondant segítségével díszítettem.
|
|
Összes hozzászólás: 0 | |