Főoldal » 2014 » Augusztus » 26 » Csokoládés tortabevonó massza
18:36
Csokoládés tortabevonó massza

 

Hozzávalók: 

​120 g csokoládé

60 g méz

kukoricakeményítő

 

Elkészítése:  A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd a szoba hőmérsékletű mézet is hozzáadjuk és addig kevergetjük, míg folyékony masszát nem kapunk. Levesszük a tűzhelyről és kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt addig húzogatjuk a masszát, mint a karamellát, hogy teljesen eltávozzon belőle a zsiradék és a nedvesség. Ezt követően burkolhatjuk vele a tortánkat. Állaga hasonló a fondantéhoz. 

 

 

Kategória: Burkolóanyagok, virágmasszák | Megtekintések száma: 899 | Hozzáadta:: Babák | Címkék (kulcsszavak): tortabevonó, burkolóanyag, csokis fondant, csokitorta, torta, torta burkolása | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
avatar
Útvesztő