
Hozzávalók:
7 tojás
6 tojás súlyának megfelelő liszt
7 tojás súlyának megfelelő cukor
1 kiskanál sütőpor
Elkészítés: A tojásokat a cukorral 10 percig habosra keverjük, majd a lisztet apránként beleforgatjuk. Tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk - de nem muszáj. 40 -45 percig közepes hőfokon sütjük. Állaga rugalmas, igazán magasra növő piskóta lesz.
Kategória:
Piskóták
|
Megtekintések száma:
1114
|
Hozzáadta::
Babák
|
Dátum:
2014.Aug.26
|
|

Hozzávalók:
63 dkg cukor
37 ml víz
Elkészítése: A fenti hozzávalókat összerottyantani, majd hideg vízzel 1L-re kiegészíteni.
Kategória:
Piskóták
|
Megtekintések száma:
705
|
Hozzáadta::
Babák
|
Dátum:
2014.Aug.26
|
|

Hozzávalók:
6 db tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
7 ek. olaj
fél tk. sütőpor
csipet só
Elkészítés: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Majd mehet bele az olaj, a tojássárgája, a sütőpor majd végül a liszt. Előmelegített sütőben tortaformába öntve 180 C - on 40 percig aranybarnára sütjük.
Kategória:
Piskóták
|
Megtekintések száma:
1765
|
Hozzáadta::
Babák
|
Dátum:
2014.Aug.26
|
|

Hozzávalók:
30 dkg pillecukor
30 - 40 dkg átszitált porcukor
3- 4 dkg kukoricakeményítő
3 ek víz vagy aroma
vaj az edény kikenéséhez
Elkészítés: Vajazzuk ki a tálat amiben a fondantot fogjuk készíteni és a fakanalat is, amivel keverjük. A pillecukrot a vízzel 2 x 30 másodpercig bemikrózzuk. Amikor már ragacsos és jól omló masszát kapunk, a porcukor egy részét belekeverjük a keményítővel. Ha kissé összeállt, vajas kézzel munkalapra kiterítve folytatjuk a porcukor hozzáadását és addig gyúrjuk, amíg szépen összeálló rugalmas masszát nem kapunk. Légmentesen csomagolva (alufóliában) 20 percig hagyjuk hűlni, pihentessük, m
...
Tovább »
|
Hozzávalók:
120 g csokoládé
60 g méz
kukoricakeményítő
Elkészítése: A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd a szoba hőmérsékletű mézet is hozzáadjuk és addig kevergetjük, míg folyékony masszát nem kapunk. Levesszük a tűzhelyről és kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt addig húzogatjuk a masszát, mint a karamellát, hogy teljesen eltávozzon belőle a zsiradék és a nedvesség. Ezt követően burkolhatjuk vele a tortánkat. Állaga hasonló a fondantéhoz.
| |