Főoldal » 2014 » Augusztus » 26

 

Hozzávalók:

7 tojás

6 tojás súlyának megfelelő liszt

7 tojás súlyának megfelelő cukor

1 kiskanál sütőpor

 

Elkészítés: A tojásokat a cukorral 10 percig habosra keverjük, majd a lisztet apránként beleforgatjuk. Tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, oldalát kivajazzuk - de nem muszáj. 40 -45 percig közepes hőfokon sütjük. Állaga rugalmas, igazán magasra növő piskóta lesz. 

 

Kategória: Piskóták | Megtekintések száma: 1114 | Hozzáadta:: Babák | Dátum: 2014.Aug.26 | Hozzászólások (0)

 

Hozzávalók: 

63 dkg cukor

37 ml víz

 

Elkészítése: A fenti hozzávalókat összerottyantani, majd hideg vízzel 1L-re kiegészíteni. 

Kategória: Piskóták | Megtekintések száma: 705 | Hozzáadta:: Babák | Dátum: 2014.Aug.26 | Hozzászólások (0)

 

Hozzávalók: 

6 db tojás

25 dkg cukor

25 dkg liszt

7 ek. olaj

fél tk. sütőpor

csipet só

 

Elkészítés: A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Majd mehet bele az olaj, a tojássárgája, a sütőpor majd végül a liszt. Előmelegített sütőben tortaformába öntve 180 C - on 40 percig aranybarnára sütjük. 

 

Kategória: Piskóták | Megtekintések száma: 1765 | Hozzáadta:: Babák | Dátum: 2014.Aug.26 | Hozzászólások (0)

 

Hozzávalók:

30 dkg pillecukor

30 - 40 dkg átszitált porcukor

3- 4 dkg kukoricakeményítő

3 ek víz vagy aroma

vaj az edény kikenéséhez

 

Elkészítés: Vajazzuk ki a tálat amiben a fondantot fogjuk készíteni és a fakanalat is, amivel keverjük. A pillecukrot a vízzel 2 x 30 másodpercig bemikrózzuk. Amikor már ragacsos és jól omló masszát kapunk, a porcukor egy részét belekeverjük a keményítővel. Ha kissé összeállt, vajas kézzel munkalapra kiterítve folytatjuk a porcukor hozzáadását és addig gyúrjuk, amíg szépen összeálló rugalmas masszát nem kapunk. Légmentesen csomagolva (alufóliában) 20 percig hagyjuk hűlni, pihentessük, m ... Tovább »

Kategória: Burkolóanyagok, virágmasszák | Megtekintések száma: 709 | Hozzáadta:: Babák | Dátum: 2014.Aug.26 | Hozzászólások (0)

 

Hozzávalók: 

​120 g csokoládé

60 g méz

kukoricakeményítő

 

Elkészítése:  A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd a szoba hőmérsékletű mézet is hozzáadjuk és addig kevergetjük, míg folyékony masszát nem kapunk. Levesszük a tűzhelyről és kevergetve kihűtjük. Ha kihűlt addig húzogatjuk a masszát, mint a karamellát, hogy teljesen eltávozzon belőle a zsiradék és a nedvesség. Ezt követően burkolhatjuk vele a tortánkat. Állaga hasonló a fondantéhoz. 

 

 

Kategória: Burkolóanyagok, virágmasszák | Megtekintések száma: 980 | Hozzáadta:: Babák | Dátum: 2014.Aug.26 | Hozzászólások (0)

Útvesztő