Főoldal » 2014 » Augusztus » 26 » Marshmallow fondant
20:50
Marshmallow fondant

 

Hozzávalók:

30 dkg pillecukor

30 - 40 dkg átszitált porcukor

3- 4 dkg kukoricakeményítő

3 ek víz vagy aroma

vaj az edény kikenéséhez

 

Elkészítés: Vajazzuk ki a tálat amiben a fondantot fogjuk készíteni és a fakanalat is, amivel keverjük. A pillecukrot a vízzel 2 x 30 másodpercig bemikrózzuk. Amikor már ragacsos és jól omló masszát kapunk, a porcukor egy részét belekeverjük a keményítővel. Ha kissé összeállt, vajas kézzel munkalapra kiterítve folytatjuk a porcukor hozzáadását és addig gyúrjuk, amíg szépen összeálló rugalmas masszát nem kapunk. Légmentesen csomagolva (alufóliában) 20 percig hagyjuk hűlni, pihentessük, majd akár frissen is felhasználható. Ha később használjuk fel, az sem gond, tegyük légmentes alufóliába akár 3 hónapig is eláll hűtőben tárolva. Felhasználáskor szoba hőmérsékletű állapotában vajas kézzel átgyúrva azonnal formázható.

Kategória: Burkolóanyagok, virágmasszák | Megtekintések száma: 626 | Hozzáadta:: Babák | Címkék (kulcsszavak): marshmallow, marshmallow fondant, fondant, pillecukor fondant, torta burkolása | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar
Útvesztő